Embracer vill genomföra en riktad nyemission på 2 miljarder kronor

Gamingbolaget Embracer avser genomföra en riktad nyemission av B-aktier på 2 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lars Wingefors, VD för Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Jessica Gow/TT

Nyemissionen kommer rikta sig till svenska och internationella institutionella investerare. Embracer Group har anlitat Goldman Sachs, SEB och Swedbank för att undersöka förutsättningarna för att genomföra nyemissionen genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Bolaget tillkännagav åtgärder och ett omfattande omstruktureringsprogram den 13 juni, i vilket ett nettoskuldsättningsmål om 10 miljarder kronor vid utgången av räkenskapsåret 2023/24 kommunicerades. Embracer avser att använda nettolikviden från nyemissionen för att ytterligare stärka bolagets finansiella ställning, förbättra finansieringskostnaderna och den operativa flexibiliteten utöver de åtgärder som kommunicerats.

Efter genomförandet av nyemissionen kommer bolaget att revidera nettoskuldsättningsmålet till 8 miljarder kronor vid utgången av räkenskapsåret 2023/24, i linje med mittpunkten av bolagets justerade ebit-prognos om 7-9 miljarder kronor, och därmed också uppfylla nettoskuldsättningsmålet justerad ebit om 1,0 gånger på framåtblickande 12 månaders basis.

”Den operationella och finansiella utvecklingen av verksamheten fortsätter i linje med bolagsledningens förväntningar drivet av en stark utveckling av Dead Island 2 under det första kvartalet. Implementeringen av omstruktureringsprogrammet som offentliggjordes den 13 juni 2023 går enligt plan. Bolaget återupprepar härmed sin justerade ebit-prognos för helåret om 7-9 miljarder kronor”, kommenterar VD Lars Wingefors.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.