Laddar

Redwood avbryter nyemission: ”Finansiellt problematisk situation”

Bioteknikbolaget Redwood Pharma avbryter sin företrädesemission på grund av för lågt intresse. Redan i sitt memorandum flaggade bolaget för att en konkurs kan ligga i korten om emissionen inte fullföljs.
Redwood avbryter nyemission: ”Finansiellt problematisk situation” - Redwood konkurs
Redwood Pharma har tagit fram en receptfri behandling mot ögontorrhet. Nu har bolaget avbrutit sin företrädesemission.

Siktet var inställt på en kapitalinjektion på 17,6 Mkr för Redwood Pharma genom en företrädesemission av units.

Men på grund av ett för svalt intresse från investerare har bolaget nu avbruitit sin företrädesemission. Enligt villkoren var den lägsta nivån för emissionens genomförande en teckningsgrad på 60,9% av emissionen (10,7 Mkr). Dessvärre kom man bara upp i en teckning på 30,3%.

Redwood meddelar nu att de avbryter emissionen, vilket innebär att de inte får in några pengar, och att likvid kommer återbetalas.

“Vid avbruten företrädesemission kommer teckningsanmälningar att annulleras och likvid som erlagts för teckning av units kommer att återbetalas till tecknarna”, uppger Redwood i ett pressmeddelande.

Risk för konkurs

I sitt memorandum inför emissionen uppgav bolaget att de den 31 mars 2024 hade 0,8 Mkr i kassan och att ett rörelsekapitalunderskott skulle uppstå i maj. Att emissionen inte fullföljs kan få betydande konsekvenser för bolaget.

“Om företrädesemissionen inte fullföljs kommer bolaget vara i en omedelbar finansiellt problematisk situation och styrelsen kommer ofördröjligen inleda en strategisk översyn i syfte att fatta beslut om Bolagets framtid. Tänkbara utfall från sådan strategisk översyn kan till exempel vara att utreda alternativa finansieringsmöjligheter, utreda möjligheten att sälja Bolagets tillgångar, strukturaffärer, likvidation eller konkurs”, skrev Redwood i sitt memorandum.

Enligt bolaget har man redan inlett den strategiska översynen och resultatet kommer meddelas inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.