Emissionsguiden inleder bevakning av AlzeCures företrädesemission

Bioteknikbolaget AlzeCure Pharma har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 53 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av AlzeCures företrädesemission - Alzecure
AlzeCure Pharmas styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 25 april.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

AlzeCure Pharma har beslutat att ta in 52,8 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är att kunna driva utvecklingen av bolagets läkemedelskandidater framåt samt att stärka den finansiella ställningen.

Teckningskursen är satt till 1,70 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 32% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 63,5% genom tecknings- och garantiåtaganden. Dessa kommer bland annat från befintliga ägare och medlemmar i AlzeCures styrelse och ledning. Den enda part som nämns vid namn är Jan Lundberg, som inte investerat i bolagen tidigare. Han garanterar för 1 Mkr utan ersättning.

Teckningsåtagandena uppgår till 18,8 Mkr (35,6% av emissionen) medan garantiåtagandena summerar till 14,7 Mkr (27,9% av emissionen). Vilken ersättning garanterna får framgår inte, utöver att Jan Lundberg inte krävt ersättning.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 33,3%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Det finns en övertilldelningsoption motsvarande högst 15 Mkr som kan nyttjas om emissionen övertecknas. Inklusive övertilldelningsoptionen kan den maximala utspädningen bli 39,1%.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder