Emissionsguiden inleder bevakning av Eurobattery Minerals företrädesemission

Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget ca 29 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Eurobattery Minerals företrädesemission - Eurobattery Minerals

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Eurobattery Minerals har beslutat att ta in 29,3 Mkr genom en företrädesemisson av units. Parallellt ska bolaget även genomföra en konvertibelemission på 5 Mkr, riktad till Formue Nord Fokus. Räntan på konvertibeln är STIBOR 3M plus ett påslag på 12%.

Motivet till kapitalanskaffningen är dels att kunna driva vidare projektet Hautalampi, dels att betala tillbaka skulder.

Teckningskursen i företrädesemissionen är satt till 0,80 kr per unit, som innehåller två aktier. Teckningskurs per aktie är därmed 0,40 kr, vilket innebär en rabatt på 43% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Utöver aktier innehåller varje unit även en teckningsoption av serie TO4 (teckningsperiod i maj 2024) och en av serie TO5 (teckningsperiod i oktober 2024). Eurobattery Minerals kan via dessa maximalt få in ytterligare 36,6 Mkr vilket alltså är mer än vad bolaget nu vill ta in.

Emissionen är säkrad till ca 75%, motsvarande 21,9 Mkr, genom tecknings- och garantiåtaganden.

Teckningsåtagandena motsvarar 5,2%, eller 1,5 Mkr, av emissionen och har ingåtts av bolagets styrelseordförande Henrik Johannesson, VD Roberto García Martínes samt finanschef Mattias Modén. De tecknar sina respektive pro rata-andelar baserat på nuvarande aktieägande.

Garantiåtagandena motsvarar 69,8%, eller 20,4 Mkr av emissionen. Garanterna utgörs av ett konsortium av externa investerare men vilka dessa är framgår inte. För åtagandena får garanterna en kompensation på antingen 15% i kontanter eller 20% i units, för det garanterade beloppet.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i företrädesemissionen blir 67%.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets