Emissionsguiden inleder bevakning av Jumpgates företrädesemission

Spelutvecklaren Jumpgate vill ta in 28,6 Mkr i en företrädesemission av aktier. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Jumpgates företrädesemission - BC2024
Spelutvecklaren Jumpgate vill ta in 28 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Bilden föreställer ett av bolagens spel. Foto: Jumpgate

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Jumpgate har beslutat att ta in 28,6 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Pengarna ska gå till en tilläggsköpeskilling avseende ett tidigare förvärv, amortering av lån och till rörelsekapital.

Teckningskursen är satt till 0,06 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 26,7% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen omfattas av teckningsåtaganden och avsiktsförklaringar om 6,5 Mkr (22,7% av emissionen). Dessa har lämnats av ett antal icke angivna befintliga ägare. Det framgår inte hur fördelningen ser ut mellan teckningsåtagandena och avsiktsförklaringarna.

Garantiåtagandena täcker resterande del av emissionen. Detta genom en bottengaranti på 16,4 Mkr och en toppgaranti på 5,7 Mkr. Garanterna är även de icke angivna befintliga ägare, samt externa investerare. Till bottengaranterna utgår en ersättning i form av aktier om 14% på det garanterade beloppet. Toppgaranterna får 20% i ersättning på det garanterade beloppet i form av aktier.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 49,7%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Valour