En flagga mindre i Alligator Bioscience företrädesemission

Läkemedelsbolaget Alligator Bioscience har släppt prospektet för sin företrädesemission på 150,9 Mkr. Emissionsguiden halar ned en flagga.
En flagga mindre i Alligator Bioscience företrädesemission - Alligator Bioscience
Alligator Bioscience. Illustration: DALL-E

Rättelse

I en tidigare version av denna artikel hissades flaggan om ”Nyckelpersoners investering” där det stod att ingen i styrelse och ledning tecknar för merparten av sina teckningsrätter. Detta var inkorrekt, och flaggan har tagits bort i efterhand.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Alligator Bioscience företrädesemission av units som kan tillföra läkemedelsbolaget 150,9 Mkr före emissionskostnader 10 Mkr. I samband med det hissades tre flaggor:

  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Aktien handlas ner till teckningskurs
  • Bristfällig information

Flaggan ”bristfällig information” hissades då bolaget inte kommunicerade kostnaderna för företrädesemissionen i sitt pressmeddelande. Vi drar nu tillbaka denna då kostnaderna framgår i prospektet.

Totala antalet flaggor uppgår således till två.

Förutsättningar inför teckningsperiod

Av nettolikviden avses 59 Mkr eller ca 42% av erbjudandet nyttjas för att amortera brygglånet till huvudägarna. Resterande 82 Mkr eller ca 58% av erbjudandet ska finansiera rörelsen och utvecklingen av nya läkemedel.

Teckningsperiodenen löper från den 21 mars till den 5 april.

Alligator Bioscience aktie handlas till 1,01 kr i skrivande stund. Det är under teckningskursen om 1,07 kr per aktie. Det minskar incitament för befintliga ägare att delta i företrädesemissionen.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets