Emissionsguiden inleder bevakning av Zenergys företrädesemission

Modulhustillverkaren Zenergy har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 28 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Zenergys företrädesemission - Zenergy
Zenergys styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 25 mars.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Zenergy har beslutat att ta in 27,5 Mkr genom en företrädesemission av units. Motivet till emissionen är bland annat att kunna genomföra projekt, leverera på nya affärer samt att betala tillbaka ett brygglån.

Teckningskursen är satt till 0,11 kr per unit, motsvarande 0,01 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 39% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 11 aktier innehåller varje unit även 3 teckningsoptioner av serie TO2 B.

Emissionen är säkrad till 80,2% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 1,8 Mkr (6,5% av emissionen) och har lämnats av ”en större befintlig aktieägare” samt medlemmar i styrelse och ledning.

Garantiåtagandena summerar till 20,3 Mkr (73,7% av emissionen). Detta är uppdelat på en bottengaranti på 17,5 Mkr och en toppgaranti på 2,8 Mkr.

Bottengaranterna får 15% i kontant ersättning av garanterat belopp. Det framgår inte vilka som lämnat dessa garantier.

Toppgarantierna har lämnats av aktieägare i bolaget Watts 2 You, bland annat Lars-Göran Josefsson, Samhällsbyggnadsbolaget IB Service och Qamcom Group. Toppgarantierna har lämnats utan krav på ersättning.

Zenergy aviserade förvärv av solenergibolaget Watts 2 You samma dag som företrädesemissionen presenterades. Köpeskillingen är på 3 Mkr (preliminärt) och parterna har kommit överens om att säljarna ska investera likviden i företrädesemissionen i den mån tilldelning kan ges. Ifall det inte är möjligt att tilldelas units för någon del av köpeskillingen kommer Zenergy istället genomföra en riktad emission till säljarna motsvarande det beloppet.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 91,7%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

I en tidigare version av denna artikel hade Afv räknat med ett felaktigt antal utestående aktier. Detta påverkade flera parametrar som nu har uppdaterats enligt det korrekta antalet utestående aktier 250 438 916.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets