En flagga bort i AlzeCures nyemission

Bioteknikbolaget AlzeCure Pharma har släppt prospektet för sin företrädesemission på 53 Mkr. Emissionsguiden tar bort en flagga.
En flagga bort i AlzeCures nyemission - Alzecure
AlzeCure Pharma är aktuellt med en företrädesemission som går att teckna till och med den 17 maj.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om AlzeCure Pharmas företrädesemission av aktier som kan tillföra bioteknikbolaget 52,8 Mkr före emissionskostnader. Netto rör det sig om 45,9 Mkr.

I samband med det hissade vi tre flaggor:

  • Dåligt garantiupplägg
  • Aktien handlas ner till teckningskurs
  • Bristfällig information

Flaggan om bristfällig information hissades eftersom varken emissionskostnader eller kostnader från garanter framgick. Dessa finns i prospektet och emissionskostnaderna ligger på 6,9 Mkr, motsvarande 13% av emissionen. Två av garanterna som tillsammans garanterar 1,2 Mkr begär ingen betalning. Den tredje och största garanten på 8 Mkr, Formue Nord kommer få 10% kontakt eller 12% i aktier.

Merparten av bolagets insynspersoner är med och tecknar i emissionen och kliver in med sina respektive pro rata-andelar. Således tas flaggan om bristfällig information bort, och efter en genomgång av prospektet hissas inga ytterligare flaggor.

Aktiekursen har repat sig sedan bolaget publicerade sina villkor och handlas i skrivande stund till 1,89 kr jämfört med teckningskursen på 1,70 kr.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Valour