En liten klick anställda på Google bildar fackförbund

Fackförbundet ska ha existerat hemligt i cirka ett års tid och är kopplat till Communication Workers of America.
En liten klick anställda på Google bildar fackförbund - google-700_binary_6964334.jpg
Fackförbundet på Google ska kämpa för att #försäkra anställda om att kan utföra sitt arbete till en rättvis lön utan rädsla för missbruk, vedergällning eller diskriminering."

226 ingenjörer och anställda på Google har bildat ett fackförbund under namnet Alphabet Workers Union. Det skriver gruppen i en artikel publicerad i New York Times.

Fackförbundet ska ha existerat hemligt i cirka ett års tid och är kopplat till Communication Workers of America.

I artikeln uppger förbundets ledare att facket finns till för att ge en “enhetlig arbetarröst”.

“Vi vill att Alphabet ska vara ett företag där anställda har något meningsfullt att säga i besluten som påverkar oss och samhällena vi lever i”, skriver Parul Koul och Chewy Shaw som är ordförande och vice ordförande för Alphabet Workers Union.

Till skillnad från traditionella fackförbund som existerar för att förhandla fram kollektiva löneavtal vill denna påverka mer arbetsmiljön.

”Vårt fackförbund kommer att kämpa för att försäkra anställda om att de vet vad de arbetar med och kan utföra sitt arbete till en rättvis lön utan rädsla för missbruk, vedergällning eller diskriminering”, skriver Koul och Shaw.

Värt att ha i åtanke är att Alphabet har en personal på 260 000 anställda, vilket gör det nya fackförbundet rätt litet i sammanhanget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG