En ny flagga i Absolicons företrädesemission

Absolicon-aktien handlas under teckningskurs, vilket gör att Emissionsguiden nu hissar en ny flagga i bolagets företrädesemission av units.
En ny flagga i Absolicons företrädesemission -
Absolicon genomför en företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 45 Mkr.

Teckningsperioden har inletts i Absolicons företrädesemission av units, genom vilken bolaget kan få in 45 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden har i en tidigare artikel hissat två flaggor, en för ”Kapitalbehov i trängt läge” och en för ”Hög emissionskostnad”.

Nu reses en tredje flagga.

Aktien handlas ner till teckningskurs

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

Teckningskursen per aktie i emissionen är 15 kr, medan aktien handlas till cirka 13 kr. Det innebär att de som tecknar just nu gör det till en premie.

VD Joakim Byström kommenterar:

”Emissionen är garanterad till 62% av teckningsförbindelser och garanter vilket ger oss tillräckligt med kapital för våra kommande aktiviteter. Om man tecknar i emissionen får man utöver aktierna teckningsoptioner med 12 månader respektive 36 månaders löptid.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.