En ny flagga i Diagonal Bios företrädesemission

Medicinteknikbolaget Diagonal Bio vill ta in 32 Mkr genom en företrädesemission av units. Efter en genomgång av bolagets prospekt hissas en ny flagga.
Diagonal Bio är aktuella med en företrädesemission som kan tillföra bolaget 32 Mkr. På bilden VD Karin Wehlin.
En ny flagga i Diagonal Bios företrädesemission på 32 Mkr. På bilden VD Karin Wehlin.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Diagonal Bios företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 32 Mkr före emissionskostnader på 5,5 Mkr. I samband med det hissades tre flaggor:

  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Hög emissionskostnad
  • Dåligt garantiupplägg

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissas en ny flagga.

Nyckelpersoners investering

Det är en varningsflagga om viktiga ägare eller nyckelpersoner inte nyttjar åtminstone merparten av sina teckningsrätter. Särskilt illa är det om utspädningen är hög.

Emissionen är säkrad till 56%, motsvarande 18 Mkr genom tecknings- och garantiåtaganden. Även om insynspersoner i bolaget ställer upp som teckningsåtagare bedömer vi deras åtaganden som relativt små ställt mot nuvarande innehav, vilket renderar en flagga. De totala teckningsåtagandena uppgår till 1,5 Mkr. Insynspersoner tecknar för mellan 0,2-0,4% av erbjudandet. I de flesta fall är detta en bra bit från deras pro rata andel.

Bolagets VD Karin Wehlin har avstått att kommentera flaggan.

Teckningsperioden pågår i emissionen och löper till den 17 april. Teckningskursen i emissionen ligger på 0,05 kr per aktie. Börskursen för närvarande står i 0,069 kr.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco