Eniro vänder till förlust – tyngs av engångsposter

Sökbolaget Eniro redovisar oförändrad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet tyngdes av en stor engångspost och visar förlust mot föregående periods vinst. Styrelsen föreslår ingen utdelning (0).
Eniro vänder till förlust – tyngs av engångsposter - Eniro
Omsättningen uppgick till 212 miljoner kronor (212).

Ebitda-resultat blev 29 miljoner kronor (44), med en ebitda-marginal på 13,7% (20,8). Utfallet var i nivå med förväntningarna, uppger VD Robert Puskaric i rapporten.

Rörelseresultatet blev -107 miljoner kronor (14). Resultatet är belastat med en nedskrivning av goodwill på cirka -104 miljoner kronor. Nedskrivningen är inte kassaflödespåverkande.

Resultatet efter skatt blev -113 miljoner kronor (35).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 43 miljoner kronor (42).

”Mest stolt är jag över att vi för första gången på många år kan presentera ett kvartal där försäljningen ligger i linje med motsvarande period året innan. Vi har haft en försäljningsutveckling som är i linje med föregående år för samtliga våra affärsenheter och samtliga länder har utvecklats bra, vilket jag ser som att det fokus vi haft på stabilitet nu ger resultat”, kommenterar Robert Puskaric.

Under 2022 tänker Eniro lansera ett antal nya tjänster för att utveckla och förstärka sin position. Detta kommer att ske dels genom egen utveckling och dels genom samarbete med aktörer som delar Eniros inriktning och målgrupp, enligt Robert Puskaric.

”För affärsområdet Marketing Partner handlar det om att öka antalet kunder och för affärsområdet Dynava ligger fokus främst på att växa den svenska marknaden”, säger Eniro-chefen.

Eniro, Mkr Q4-2021 Q4-2020 Förändring
Nettoomsättning 212 212 0,0%
EBITDA 29 44 -34,1%
EBITDA-marginal 13,7% 20,8%
Rörelseresultat -107 14
Rörelsemarginal 6,6%
Nettoresultat -113 35
Kassaflöde från löpande verksamhet 43 42 2,4%
Utdelning per aktie, kronor 0 0
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco