EQT-ägda Galderma sätter teckningsintervall inför notering

Det EQT-ägda schweiziska skönhetsbolaget Galderma presenterar idag teckningsintervallet i den planerade börsnoteringen som aviserades nyligen.
EQT-ägda Galderma sätter teckningsintervall inför notering - Galderma

Aktier kommer att erbjudas för mellan 49 och 53 schweiziska franc. Erbjudandet består av upp till cirka 40,45 miljoner nyemitterade aktier och upp till cirka 277 000 befintliga aktier med en övertilldelningsoption på cirka 6,1 miljoner aktier. Det innebär ett totalt erbjudande på cirka 2,3 miljarder schweizerfranc. Den slutliga teckningskursen kommer att presenteras den 21 mars.

Baserat på kursintervallet väntas börsvärdet vara mellan 11,8 och 12,6 miljarder schweizerfranc. Ett EQT-lett konsortium köpte Galderma från Nestlé 2019 för 10,2 miljarder schweizerfranc.

Erbjudandet inleds idag och förväntas avslutas den 20 mars följt av noteringen den 22 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets