EQT överväger exit i skolkedjan Nord Anglia

Riskkapitalbolaget EQT har börjat intervjua banker inför en strategisk översyn av skolkedjan Nord Anglia, skriver Bloomberg News med hänvisning till källor.
EQT överväger exit i skolkedjan Nord Anglia - 2021_05_06 Year 13 Assembly-211_Dubai_Campus_Carouseldefault_837x558_6
Foto: Nord Anglia

EQT är tillsammans med kanadensiska pensionsfonden CPPIB storägare i Nord Anglia. En rad alternativ utvärderas för bolaget, däribland en listning (potentiellt i New York) eller försäljning.

Den värdering som ägarna söker uppges vara på cirka 15 miljarder dollar, motsvarande cirka 155 miljarder kronor, enligt insynspersonerna.

Nord Anglia grundades 1972 och driver över 80 internationella skolor runt om i världen. Man erbjuder utbildning från dagis till gymnasienivå.

EQT äger Nord Anglia via förvärvade Baring Private Equity Asia som först investerade i bolaget 2008, och nio år senare valde att köpa ut det från börsen ihop med CPPIB för 4,3 miljarder dollar.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco