EQT stänger sin största fond någonsin

Svenska riskkapitalbolaget EQT har stängt en rekordstor fond på 22 miljarder euro, motsvarande 245 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
EQT stänger sin största fond någonsin - INVESTERINGSBANKEN EQT
Foto: Amir Nabizadeh / TT

Nya fonden EQT X fick in 2 miljarder euro mer än vad bolaget var ute efter. Fonden är nästan 40 procent större än föregångaren. Den är också redan 30-35 procent investerad, bland annat i svenska Envirotainer och brittiska Dechra Pharmaceuticals. Totalt har fonden gjort sju investeringar sedan juni 2022.

“Vi fortsätter att fokusera på att stödja och framtidssäkra företag inom attraktiva och motståndskraftiga sektorer, såsom hälsovård och teknik, och har bevisat vår förmåga att prestera och avkasta kapital över cykler”, kommenterar Per Franzén, Head of Private Capital Europe & North America på EQT.

Cirka 70 procent av kapitalet kom från investerare i den föregående fonden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG