Equinor med partners investerar 9 miljarder norska kronor i nytt gasfält

Norska oljejätten Equinor kommer tillsammans med sina partners inom Halten East, Vår Energi, Spirit Energy och Petoro, att investera 9 miljarder norska kronor för att utveckla ett område i närheten av Åsgardsfältet i Norska havet.
Equinor med partners investerar 9 miljarder norska kronor i nytt gasfält - anders-opedal-equinor-900
Anders Opedal. Foto: Equinor
”Gas är en viktig energibärare för Europa. Halten East utnyttjar den befintliga gasinfrastrukturen på den norska kontinentalsockeln (NCS) och kommer att tillföra viktiga volymer som kommer att generera ett betydande värde”, skriver Equinor i ett pressmeddelande.

Det tilltänkta området består av sex gas- och kondensatfyndigheter, med en option på ytterligare tre prospekt. Planen för utvecklingen kommer idag lämnas över till det norska ministeriet för olja och energi.

Utvecklingen kommer ske i två faser. Den första fasen kommer ske genom att sex brunnar borras mellan 2024 och 2025, med produktionsstart för de två första brunnarna under 2025. Den andra fasen förväntas påbörjas år 2029.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets