Erdogan och Biden i samtal om svenskt Natomedlemskap

USA:s president Joe Biden ska i samband med att ha gratulerat Turkiets president Recep Tayyip Erdogan till sin senaste valseger även tagit upp frågan om det svenska Natomedlemskapet, rapporterar SVT.
Erdogan och Biden i samtal om svenskt Natomedlemskap - Indonesia G20
USA:s president Joe Biden, till vänster, i samtal med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, under G20-mötet i Nusa Dua, Indonesien, förra året. Foto: Leon Neal/AP

Samtalet ägde rum under måndagen. Enligt Biden ska Erdogan ha frågat om ett avtal där USA säljer stridsflygplanen F16 till Turkiet.

Biden ska då ha svarat att han först vill få till ett avtal där Sverige blir medlem i Nato.

”Jag pratade med Erdogan. Jag gratulerade Erdogan. Han vill fortfarande få till ett avtal om F16:orna. Jag sa till honom att vi ville göra ett avtal om Sverige, låt oss få det gjort. Så vi ska höras igen”, sade Biden enligt SVT.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco