Erik Selin-delägda Swedish Logistic Property siktar mot börsen 2022

Erik Selin-delägda logistikfastighetsbolaget Swedish Logistic Property har siktet inställt på börsen inom drygt ett år, enligt ett pressmeddelande.
Erik Selin-delägda Swedish Logistic Property siktar mot börsen 2022 - selin-solna-700_binary_6985174.jpg
Peter Strand, före detta vd för Victoria Park, styr det nya bolaget från 2018 med affärsmodellen att köpa lager- och logistikfastigheter som är lite äldre och behöver modernisering.

”Om yielderna pressats till 4-4,25 procent för nya hus och vi kan köpa utvecklingsbara hus för 5,5-6 procent är det en rätt stor diskrepans”, säger Peter Strand till Dagens industri.

Erik Selin kommer att bli bolagets nya styrelseordförande vid årsskiftet.

Ägarbilden i bolaget innebär att Erik Selin, Peter Strand, Greg Dingizian och Mikael Hofmann äger drygt en femtedel vardera, Bergendahls äger 10 procent samtidigt som övriga aktier ägs av ledningen och Jacob Karlsson.

Innan noteringen vill bolaget fördubbla sitt fastighetsbestånd som idag ligger på dryga 2 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.