Erik Selin om uppdelning av Balder: ”Klurar väldigt mycket på det”

Erik Selin, VD och grundare till Balder, har funderat på att stycka upp sitt fastighetsimperium. "Jag klurar väldigt mycket på det", sa Balders storägare och VD i samband med Kapitalmarknadsdagarna i Båstad under onsdagen.
Collector insider Balder
Erik Selin, VD för Balder. Foto: Tobias Ohls

Det var i samband med Kapitalmarknadsdagarna i Båstad som Erik Selin, VD på Balder, fick frågan om vad anser vara en optimal storlek på bolag.

”Generellt känns det så att ju mindre desto bättre. Fastigheter är en skalnackdel. Man kan aldrig slå en privat entreprenör som Bockasjö, men det är svårt att inte växa och stoppa utvecklingen. Det går inte. Men sen kan man ändå tycka att det är värt att växa. Det är svårt att stoppa utvecklingen. Men det blir inte bättre om det är stort”, sa Erik Selin från scenen.

Dyrt sätta bolag på börsen

Utfrågaren Stefan Andersson, analytiker på Danske Bank, fortsatte att fråga Balder-VD:n om vad han skulle göra ifall Balder skulle delas upp.

”Jag klurar väldigt mycket på det, men jag kommer aldrig fram till det optimala svaret. Man kan tänka sig att man delar upp det på länder, eller bostäder och kommersiellt. Eller så kanske man delar på industri och logistik, det har vi inte mycket i. Det kan man ta av. Hotellen kanske man lägga i en särskild hög”, svarade Erik Selin som fortsatte att utveckla sitt svar:

”Stora bolag är ofta sämre, men det är också dyrt att sätta ett nytt bolag på börsen. Det krävs ändå att man ska ha alla processer, en VD och liknande. Det är ganska mycket jobb. Det verkar lätt att man delar ut något, men det är en ganska stor process att gå för. Och så ska det bli ett bolag som har ett bra körschema framåt också. Jag klurar mycket på det.”

Balder är ett av Stockholmsbörsens största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd på nästan 220 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets