Ernst Billgren ger sig in i NFT:s

Ernst Billgren auktionerar ut 12 NFT-konstverk på Tradera.
Ernst Billgren och
Ernst Billgren och "Ego".

Ernst Billgren har skapat en serie om 12 NFT-konstverk under titeln ”Tolv portar”. Konstverken ska auktioneras ut på Tradera. Varje NFT-verk består av ett digitalt konstverk, en fysisk målning baserat på det digitala verket, samt en idé i textform. Enligt ett pressmeddelande ska Ernst Billgren i och med projektet ”utveckla sina tankar om vad som skapar bra konst, en fråga han uppehållit sig vid under hela sin karriär”.

”NFT har ju redan diskuterats livligt i något år och därmed har det blivit möjligt att göra något mer av det, att undersöka det som konst”, säger Ernst Billgren.

Det första verket heter ”Ego” och auktioneras ut som NFT på Tradera mellan 15 och 27 mars.

Enligt Tradera är ”Tolv portar” en del i konstsatsningen ”Rethinking Art” som ska undersöka möjligheterna med NFT-tekniken.

”Den digitala konstbranschen behöver en lösning för att verifiera äkthet och ägande och ge konstnärer möjlighet att få del av framtida värdeökningar av deras verk. NFT har potential att vara lösningen. Detta vill vi undersöka tillsammans med ledande konstnärer, där vi inleder med Ernst Billgren”, säger Stefan Öberg, VD på Tradera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.