Bill Gates: Krypto och NFT:s bygger till 100% på the greater fool theory

Microsoftgrundaren Bill Gates är ingen anhängare av vare sig kryptovalutor eller NFT:s. "Jag är inte involverad i något av det där", sade han under ett panelsamtal.
Bill Gates
Bill Gates. Foto: Ludovic Marin/TT

Under ett panelsamtal på Tech Crunchs klimatdagar sade Bill Gates att kryptovalutor och NFT:s till 100% bygger på the greater fool-theory, alltså teorin om den större dåren, vilken innebär att tjäna pengar på tillgångar genom hitta någon som köper dem för mer än vad man själv betalade för dem. Det skriver CNBC.

”Jag är van vid tillgångsklasser… som en gård där man producerar, eller ett företag där man gör produkter”, sade han.

NFT:s, nonfungible tokens, är tokens som motsvarar en unik del i kryptokedja och gör att digitala konstverks originalitet och autenticitet kan verifieras.

SEC utreder NFT-marknaden

Gates skämtade också om NFT:en Bored Ape Yacht Club, att de ”dyra digitala bilderna av apor” skulle kunna ”förbättra världen oerhört”.

Många NFT:s är byggda på nätverket bakom den näst största kryptovalutan ethereum. Gates sade också att inte är involverad i kryptovalutor, eller ”några av dessa saker”.

Kryptovalutor har haft ett tufft första halvår, och mer så den senaste veckan efter att kryptolångivaren Celsius Network meddelade att man pausar alla uttag på sin plattform med hänvisning till extrema marknadsförhållanden. Bitcoin har också rasat med 7% under det senaste dygnet och är ner över 60% sedan den senaste toppen i november förra året. Ethereum är ner nära 11% på onsdagen.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets