EU ger grönt ljus för Astra Zenecas Lynparza

Astra Zenecas Lynparza mot bukspottskörtelcancer har godkänts i EU efter att tidigare varit godkänt i USA och flera andra länder.
EU ger grönt ljus för Astra Zenecas Lynparza - astra-zeneca-700_binary_6979187.jpg

Astra Zeneca skriver i ett pressmeddelande att EU har godkänt Lynparza för patienter med BRCA-muterad pankreascancer, det vill säga bukspottskörtelcancer.

Godkännandet är baserat på fas 3 Polo-studien. Studien visade att Lynparza nästan fördubblade levnadstiden för ovannämnda patienter utan sjukdomsprogression eller död till en median på 7,4 månader mot 3,8 månader på placebo. Lynparzas säkerhets- och toleransprofil under försöken var i linje med tidigare studier.

Lynparza är sedan tidigare godkänd i USA och flera andra länder som en första behandlingsmetod för patienter baserat på Polo 3-studien, med pågående regleringsöversyn i andra regioner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets