EU-kommissionen har gjort tillslag mot massatillverkare

EU-kommissionen har gjort tillslag mot pappersmassatillverkare i flera medlemsstater efter att man oroat sig att företagen kan ha brutit mot EUs konkurrensreglerna som förbjuder karteller eller restriktiva affärsmetoder. Det skriver EU-kommissionen på sin hemsida.
Papper, pappermassa
Genrebild av pappersrullar. Foto: Pernilla Wahlman / TT

Inga företag namnges, men bolag som gjort sig skyldiga kan få böter på upp till 10% av deras globala omsättning, skriver Reuters.

SCA, Holmen och Billerud Korsnäs vänder ned på nyheten.

Skogsindustribolaget Stora Enso är ett av de bolag där EU-kommissionen idag genomfört inspektion.

”Stora Enso ingick i EU-kommissionens inspektion genom ett besök av den finska konkurrens- och konsumentmyndigheten på huvudkontoret i Helsingfors. Stora Enso samarbetar fullt ut med myndigheterna”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Även UPM-Kymmene har bekräftat att EU gjort tillslag mot bolaget. Däremot har SCA uppgett till Bloomberg att bolaget inte varit föremål för något tillslag.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.