Evergrande fortsätter rasa inför räntebetalningar – drar med sig Hongkongbörsen nedåt

Kinesiska skuldtyngda fastighetsutvecklaren Evergrande fortsatte sitt ras under måndagen och drog ned med sig hela Hongkongbörsen.
Kina börsfall
Foto: AP Photo/TT

Aktien föll som mest med 19% i samband med kommande räntebetalningar på lån och oron över att dessa inte kommer att kunna betalas. Evergrande har totalt 305 miljarder dollar i skulder. Det har pratats om att en kollaps kan potentiellt leda till följdeffekter på det finansiella systemet i Kina.

Om Evergrande inte lyckas betala sina räntor kommer det att behöva omstrukturera sina utestående obligationer. Under ett sådant scenario kommer investerarna att åka på smällen.

Evergrande har oavsett gett investerarna en negativ avkastning. Aktien är ned nästan 90% sedan början av året och handlades på måndagen till den lägsta kursen sedan maj 2010.

Evergrandes ras har även påverkat de övriga noterade koncernbolagen samt Hongkongbörsen som backar cirka 4%.

Evergrande-oron verkar även komma att påverka handeln i Europa där terminerna pekar rött inför öppningen på måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets