Evolution är nära att peta SSAB från OMXS30-index

Live kasinoutvecklaren Evolution är på väg att kvala in i det betydelsefulla OMXS30-indexet och därmed sannolikt putta ut stålbolaget SSAB som har lägst omsättning bland de nuvarande indexmedlemmarna. Det senaste halvåret är Evolution-aktien Stockholmsbörsens fjärde mest omsatta aktie. Det skriver Dagens Industri i onsdagens utgåva.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
OMXS30 revideras två gånger årligen och den nuvarande mätperioden löper ut i november. Eventuella indexförändringar genomförs vid årsskiftet.

De 15 mest omsatta aktierna på börsen får automatiskt plats i indexet. Sedan går platserna till nuvarande OMXS30-bolag som kvalar in bland börsens 45 mest omsatta aktier. Blir det platser över går de till de mest omsatta aktierna som inte redan är med. Reglerna syftar till att minska rotationen bland indexmedlemmarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets