Experter: Så kan Buffett gynna japanska aktier

Warren Buffetts investeringsbolag har offentliggjort poster på lite över fem procent i Mitsubishi, Mitsui, Sumitomo, Itochu och Marubeni.
Experter: Så kan Buffett gynna japanska aktier - warren-buffett-900
Warren Buffett. Foto: AP Photo/Nati Harnik, File/TT
Berkshire Hathaways investering i Japans stora handelshus kan gynna japanska aktier, menar experter.

En chefsstrateg bedömer att draget potentiellt kan få investerare att allokera mer investeringar till Japan, i ljuset av större utflöden de senaste åren.

En portföljförvaltare bedömer att köpen utgör en större signal på att japanska aktier inte är farliga och är enklare att köpa nu.

En gemensam nämnare för fyra av handelshusen är att de har marknadsvärden som understiger värdet på tillgångarna (P/B) samt har presterat svagt på börsen. Kassaflödena har dock förblivit stabila under coronapandemin.

En annan investerare är dock mer skeptisk till investeringarna.

”Det verkar som att Berkshire endast har fokuserat på det faktum att aktierna är billiga, istället för att analysera deras tillväxtpotential”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.