Facebook byter bolagsnamn till Meta

Sociala plattformsbolaget Facebook kommer att byta bolagsnamn till Meta, meddelade vd Mark Zuckerberg på torsdagskvällen. Det sker som ett led i bolagets satsning på ett metaverse, en virtuell värld.
Facebooks Mark Zuckerberg
VD Mark Zuckerberg
Facebook vill övergå allt mer till ett metaverse-bolag och redan idag har bolaget över 10 000 anställda som arbetar med hårdvara såsom AR-glasögon.

”Vi är i början av nästa kapitel för internet, och det är nästa kapitel för vårt företag också”, uppgav Zuckerberg.

Planen är att ett metaverse, eller metaversum, ska bli efterföljaren till dagens internet.

Förhoppningen från bolagets sida är att metaverse inom nästa årtionde ska nå en miljard människor med en digital handel värd hundratals miljarder dollar, skriver Mark Zuckerberg i ett brev.

Namnändringen gäller Facebooks moderbolag och från den 1 december handlas bolagets aktie under kortnamnet MVRS. Själva plattformen behåller sitt namn Facebook precis som övriga appar så som Instagram, Whatsapp och Messenger.

Förändringen som Facebook nu genomför påminner om Google som 2015 bytte namn på moderbolaget till Alphabet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.