Facebook stiger i förhandeln

Kurserna på New York-börserna väntas hovra kring nollan under den inledande handeln i dag, enligt indikationer från terminerna. Kina, Volkswagen och Facebook är på tapeten.

S&P 500-terminen är klockan 15.07 0,2 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,1 procent över.

Utfallet för Kinas inköpschefsindex (Caixin) blev det lägsta på 78 månader i september. Preliminärt var siffran 47,0 i september, jämfört med 47,3 månaden innan. ”Nedgången indikerar att nationens tillverkningsindustri har nått ett avgörande läge i den strukturella omvandlingsprocessen”, sade Caixins chefsekonom He Fan bland annat.

Inköpschefsindexet var, förutom att det var lägre än månaden innan, också oväntat dåligt, enligt CNBC. Att resultatet hamnade under 50 är också en indikation på att ekonomin fortsätter bromsa in.

Inköpschefsindex för tillverkning inom EMU har gått bättre hem hos investerarna. För tillverkningsindustrin tangerade den preliminära siffran förväntningarna, medan tjänstesektorn hamnade snäppet under. Trots detta indikeras en fortsatt stabil expansion av euroområdets ekonomi.

Både råvaror och oljepriser har återhämtat sig från gårdagens nedgångar, och det gör sitt till att stärka terminerna.

Volkswagen-skandalen fortsätter rucka om fordonssektorn. Spekulationerna är i full gång om det finns fler utsläppsfuskare inom branschen, och analytiker uppger att händelserna är ett hot mot dieselmotorn. I dag rekylerar VW-aktien upp något i Frankfurt.

Facebook-aktien har rört sig under förhandeln i USA. Instagram är nu uppe i över 400 miljoner användare, vilket är en ökning med 100 miljoner från december.

Ytterligare kursrörelser står Cisco Systems och Nestle för. Wall Street Journal rapporterar att Cisco kommer offentliggöra ett partnerskap med en kinesisk firma under tiden som Kinas president besöker USA (han är i landet just nu). Nestle uppges av Reuters ha tecknat avtal med AC Immune som är ett biotech-bolag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG