Fallande lägenhetspriser i storstäderna

Lägenhetspriserna föll i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö i juni, visar SBAB:s och Booli:s prisindex.
Vy över Centralbron i Stockholm.
Vy över Centralbron i Stockholm med Klara kyrka i mitten Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT

Lägenhetspriserna föll med 0,1%, 0,4% och 1,5% i Storstockholm, Storgöteborg respektive Stormalmö i juni. Det skriver SBAB. Samtidigt steg priserna i resten av landet.

”Prisutvecklingen på lägenheter i våra storstäder under juni bekräftar den tendens till inbromsning vi började skönja i april och som har fortsatt under våren. Mycket talar för att vi nu nått upp till en smärtgräns. Under mer normala omständigheter så hade det samtidigt varit viktigt att väga in att sommarmånaderna brukar vara mer lugna på bostadsmarknaden, men liksom förra året är många kvar hemma i Sverige. Läget är därför lite svårbedömt och det blir intressant att se vad som händer efter sommaren”, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, i ett pressmeddelande.

I Storstockholm föll även villapriserna, med 1,6%. Även i Södra Sverige föll priserna, med 0,9%, medan de steg i resterande delar av Sverige.

”I likhet med lägenhetspriserna har vi nu nog ändå nått något av en smärtgräns i Storstockholm, även om sommarmånaderna brukar vara lite lugnare”, säger Robert Boije.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco