Familjen Lundin tankar aktier i Lundin Mining och IPC

Familjen Lundins ägarbolag Nemesia har i fredags, den 9 augusti, köpt ytterligare 150.000 aktier i Lundin Mining för totalt cirka 6,4 miljoner kronor.

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionen.

Köpen gjordes på Torontobörsen. Familjen Lundin inrapporterade två större insynsköp i gruvbolaget i förra veckan, en affär på motsvarande 19 miljoner kronor och en annan på cirka 17 miljoner. Affärerna innebär sammantaget att innehavet ökat med 1 miljon aktier till cirka 93,8 miljoner, motsvarande strax under 13 procent av aktierna i bolaget.

Familjen Lundins ägarbolag Nemesia har även i fredags köpt 150.000 aktier i oljebolaget IPC för sammantaget drygt 5 miljoner kronor.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Köpen gjordes på Stockholmsbörsen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här