Färre konkurser 2014

Antalet konkurser i Sverige under 2014 var ner 5,6 procent jämfört med året innan, enligt affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Antalet företagskonkurser i Sverige steg med 2 procent i december jämfört med motsvarande månad året innan, enligt månadsstatistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Antalet konkurser under månaden uppgick till 563 stycken, jämfört med 554 under december 2013.

Under helåret 2014 minskade dock konkurserna med 5,7 procent, vilket var bättre än UC:s prognos som inför 2014 pekade på en konkursnedgång på 2-3 procent för helåret.

”Trenden med minskat antal konkurser är tydlig. Dock ser vi att det till stora delar är den inhemska efterfrågan som driver tillväxten snarare än en stark export. Det märks framförallt i konkursstatistiken för Detaljhandel och Information och kommunikation”, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i en skriftlig kommentar.

”Ur ett historiskt perspektiv börjar vi nu se väldigt låga konkurstal. Det gäller framförallt när man tänker på den stora ökning av antalet aktiebolag som vi haft under de senaste åren”, tillägger han.

UC:s prognos är att konkurserna under 2015 kommer att fortsätta att minska i samma takt som under 2014.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.