Fasadgruppens erbjudande övertecknades flera gånger

Fasadgruppen börjar idag den 9 december att handlas på Nasdaq Stockholm. Intresset för att teckna aktier i erbjudandet var mycket stort och erbjudandet övertecknades flera gånger. Det framgår av ett pressmeddelande.
Fasadgruppen
Foto: Fasadgruppen
Teckningskursen var på förhand bestämd till 60 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 2,7 miljarder kronor efter genomfört erbjudande.

Erbjudandet omfattade 16,63 miljoner aktier, varav 5,00 miljoner nyemitterade aktier som erbjöds av bolaget och 11,63 miljoner befintliga aktier som såldes av Connecting Capital Sweden, AM Karlsson i Kvicksund och Sterner Stenhus Holding. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare högst 2,49 miljoner aktier.

Ankarinvesterare var Swedbank Robur Fonder, fonder rådgivna av Capital Research Global Investors och fonder rådgivna av Capital World Investors som tecknar aktier för totalt 475 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets