Fastators VD misstänks ha utpressats av Foxtrot – kollega utsatt för brandattentat

Fastators VD Joachim Kuylenstierna misstänks ha blivit utsatt för utpressning av det kriminella nätverket Foxtrot, skriver DN. Kuylenstierna har nu beskydd och i fredags utsattes en av hans kolleger för ett brandattentat, skriver Expressen.
Fastators VD misstänks ha utpressats av Foxtrot – kollega utsatt för brandattentat - Joachim-Kuylenstierna-Affärsutvecklare-Fastator-e1692695285512-1024×683
Joachim Kuylenstierna misstänks ha utpressats av Rawa Majids nätverk Foxtrot. Foto: Fastator / Polisen

Ärendet utreds av Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, RIO.

DN har tagit del av en polisanmälan som säger att flera hot skickats mot Joachim Kuylenstierna via meddelandetjänsten WhatsApp. Kuylenstierna ska ha blivit pressad till att betala en påstådd skuld om 100 miljoner kronor. I meddelandena ska gärningsmännen även ha riktat hot mot flera av hans affärskompanjoner.

För drygt en vecka sedan ska en deadline på en betalning om tio miljoner kronor ha löpt ut och polisen ska enligt uppgifter till Expressen ha gått upp i full beredskap, eftersom man befarade sprängdåd mot Kuylenstiernas hem eller arbetsplats.

Den 10 oktober ska en av hans namngivna kompanjoner blivit förföljd av män som senare greps av polis. Dessa män ska ha kopplingar till Vårbynätverket.

I fredags kväll blev en annan av hans affärskompanjoner utsatt för ett brandattentat i sitt hem, rapporterar Expressen på måndagseftermiddagen. Händelsen utreds som mordbrand.

Aftonbladet har under måndagsmorgonen publicerat uppgifter om att Kuylenstierna uppmärksammats i en bok där han i inspelade samtal hörs beskriva upplägg för penningtvätt. Samtalet är inspelat i september 2009.

Fastators styrelse meddelar att de tillsätter en intern utredning för att gå till botten med den information som kommit fram.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets