Fastpartner beslutar om företrädesemission om 500 miljoner kronor

Styrelsen i fastighetsbolaget Fastpartner har beslutat om en fullt garanterad nyemission upp till 500 miljoner kronor av stamaktier av serie D i enlighet med bemyndigande från årsstämman.
Sven-Olof Johansson.
Sven-Olof Johansson.
Syftet med emissionen är att stärka kapitalstrukturen och kreditvärdigheten för att kunna ta förmånligare lån, samt för att fortsätta tillväxten genom nya förvärv och investeringar i befintliga fastighetsbestånd.

Utöver befintliga aktieägare kan allmänheten i Sverige och institutionella investerare anmäla intresse att teckna de nya aktierna utan företrädesrätt.

Teckningskursen för de nya aktierna är satt till 81 kronor per aktie och maximala antalet aktier som kan emitteras är 6 159 140.

Fastpartners D-aktie handlas inför torsdagens öppning till 82,80 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets