Fastpartner gör sitt bästa kvartal någonsin

Fastighetsbolaget Fastpartner redovisar ökade hyresintäkter och ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet.

”Vi kan konstatera att kvartal fyra 2019 är bolagets bästa kvartal någonsin”, säger vd Sven-Olof Johansson.
Fastpartners hyresintäkter uppgick till 454,3 miljoner kronor under fjärde kvartalet (368,4), en ökning med 23,3 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 227,6 miljoner kronor (173,9), en ökning med 30,9 procent mot föregående år.

Resultatet efter skatt blev 1 374,5 miljoner kronor (521,8), en ökning med 163,4 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 7,55 kronor (2,83), vilket innebär en ökning med 166,8 procent mot föregående år.

Orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet för kvartalet uppgick till 1 420,2 (477,4) miljoner kronor.

Fastpartner föreslår 1,90 kronor i utdelning (1,60) per A-aktie, en utdelning om 5,0 kronor (0,0) per A-aktie samt en utdelning om 6,68 kronor (6,68) per preferensaktie.

Fastpartner uppger att man redan har uppnått ställda mål för 2020. Nya mål ska nu tas fram och fastställas vid ett styrelsemöte den 23 april för att sedan presenteras i delårsrapporten samma dag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.