Fed-chefen: Redo använda aggressiva tillgångsköp vid betydande nedgång

Federal Reserve är redo för att använda "aggressiva" tillgångsköp om det blir en betydande nedgång i ekonomin. Det sade Fed-chefen Jerome Powell i en utfrågning i senaten på onsdagen, enligt Bloomberg News.

“Vi kommer att ha mindre utrymme att sänka. Låga räntor är inte riktigt något alternativ längre, det är en realitet”, sade han.

Han sade att i denna lågräntemiljö så kommer Fed att se till att de använder sina verktyg på bästa sätt, att de utröner varje policyutrymme för att kunna stötta ekonomin.

Negativa räntor ligger långt ned på listan av möjliga policyalternativ. Jerome Powell nämnde i stället framåtblickande guidning eller återgång till tillgångsköp, QE.

“Vi kommer att använda dessa verktyg, och vi kommer att använda dem aggressivt”, sade han.

Han tillade att det är viktigt att finanspolitiken är i en position där den kan stötta ekonomin.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här