Fed-chefen ser lägre behov av räntehöjningar

Behovet av räntehöjningar är lägre nu eftersom inflationen är fortsatt låg trots att arbetsmarknaden har utvecklats starkt. Det sade Fed-chefen Jerome Powell vid en presskonferens efter räntebeskedet tidigare på onsdagen.

Fedchefen svarade på en fråga om en jämförelse med 1998 då Fed relativt snabbt tog tillbaka tidigare “försäkringssänkningar” av styrräntan.

Han sade att det kommer att krävas en “signifikant, ihållande” uppgång i inflationen för att det ska bli aktuellt att höja räntan.

Jerome Powell noterade också att ett antal Fedledamöters prognoser pekar mot en inflation över målet framöver med vad de betraktar som lämplig penningpolitik.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här