Fem nya aktier in i Paretos juliportfölj

Pareto tar in fem nya aktier i sin juliportfölj, jämfört med juniportföljen.

De fem är Leo Vegas, Stora Enso, Stendörren, Telia och Securitas, och de ersätter Lundin Petroleum, Catena, Kinnevik, Bioinvent och Volvo.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I juni gick sju av de tio aktierna i Paretos portfölj bättre än indexet OMXSGI, framför allt Lundin Petroleum och Catena.

Efter ett år fyllt av motgångar där Leo Vegas nyckelmarknader, Storbritannien och Sverige, införde nya tuffare regelverk tror Pareto att Leo Vegas tredje kvartal kan komma att bli bättre sett till tillväxt. Den låga värderingen ger därmed ett köpläge.

Pareto ser även att den låga värderingen på Stora Enso skapar ett köpläge, speciellt inför bolagets andra kvartalsrapport som Pareto tror kommer visa högre intäkter än tidigare.

Stendörren handlas till en attraktiv rabatt och har legat efter den överlag starka fastighetssektorn, skriver Pareto.

Telia och Securitas ser Pareto som två relativt defensiva bolag inom Large Cap med en klar potential för att öka både intäkter och kassaflöde.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.