Fem saker att ha koll på inför Buffetts aktieägarbrev

Under lördagen släpper den nu 85 år gamla investerarlegendaren Warren Buffett sitt 51:e brev till aktieägarna i samband med att investmentbolaget Berkshire Hathaway också lämnar rapport.

Enligt Marketwatch kommer investerare att hålla ögonen öppna efter några speciella punkter i Buffetts aktieägarbrev. Bland annat kommer fokus att ligga på uppköpet av Precision Castparts som genomfördes under sommaren och hur Buffett ser på större uppköp kontra traditionell investering i aktier. Detta med anledning av att Berkshire numera är såpass stort att det är svårt att hitta tillräckligt stora affärer.

Frågan om hur pengarna ska placeras täcker även in de försäkringspremier som Berkshire har tillgång till, som ännu inte betalats ut, och hur dessa används.

Investerare kommer även att hårdgranska den nya del av Berkshires redovisning som med början förra året kom att innehålla ytterligare detaljer, bland annat hur det bokförda värdet förändrat sig.

En annan fråga, som börjar bli aktuell, är vem som kommer att ta över efter Warren Buffett. Under förra året uppgavs att man identifierat en icke namngiven kandidat som ska ta över vd-rollen. Vice ordförande, Charlie Munger, indikerade att denne okände person skulle kunna vara Ajit Jain som Buffett vid flertalet tillfällen berömt.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.