Ferroamp vill ta in 220 miljoner i nyemission

Miljöteknikbolaget Ferroamp avser att genomföra en företrädesemission på cirka 220 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Ferroamp vill ta in 220 miljoner i nyemission - Ferroamp

Den större delen av emissionslikviden ska användas till att färdigställa industrialiseringen av nuvarande produktportfölj och stärka funktionen inom forskning och utveckling för att kunna fortsätta utveckla andra generationens produkter.

Vidare ska emissionslikviden användas för att lansera ett företagserbjudande, B2B, inom frekvensstödtjänster och energioptimering, samt som rörelsekapital i form av utökat varulager.

Emissionen är fullt garanterad, däribland genom teckningsåtaganden från vissa befintliga aktieägare såsom Första AP-Fonden, Nordea Asset Management och Wallenstam.

För att emissionen ska kunna genomföras måste den godkännas av årsstämman som hålls den 10 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco