Finansministern: Alla som kan jobba ska jobba

"Vi behöver fortsätta att hantera konsekvenserna av det förra årets höga flyktinginvandring", säger finansminister Magdalena Andersson.

Även om utvecklingen på många sätt är positiv så återstår fortfarande stora utmaningar, och regeringen kommer att presentera en stram budget med tydliga prioriteringar.

Det säger finansminister Magdalena Andersson i samband med redogörelsen för det ekonomiska läget och förutsättningarna för 2017 års budget vid dagens pressträff i Harpsund, enligt ett pressmeddelande.

“Välfärden behöver stärkta resurser för att kommunerna ska klara sina åtaganden mot medborgarna, tryggheten behöver stärkas och vi behöver fortsätta att hantera konsekvenserna av det förra årets höga flyktinginvandring”, säger finansministern.

“Samtidigt ligger regeringens långsiktiga prioriteringar fast. Alla som kan jobba ska jobba, skolorna ska ges bättre förutsättningar att vända de svaga skolresultaten och vi behöver göra mer för att möta klimatutmaningen. Det här ska åstadkommas samtidigt som vi fortsätter att stärka de offentliga finanserna”, tillägger hon.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här