”Flera faktorer talar för en stark börs – vi ser nedgångar som bra köplägen”

Söderberg & Partners tror på en stark börs även framåt men väljer att inte öka aktieexponeringen på grund av potentiella rekyler i närtid efter den starka fjolårsavslutningen. Det framgår av en strategirapport.
”Flera faktorer talar för en stark börs – vi ser nedgångar som bra köplägen” - So¨derberg & Partners
Marcus Tengvall. Foto: Söderberg & Partners

”Höstens räntenedgång kom snabbare och blev mer kraftfull än många väntat sig, vilket begränsar potentialen något. Vi ser dock att eventuella nedgångar kan utgöra bra köptillfällen då flera faktorer talar för en stark börs framåt”, säger Marcus Tengvall, Head of Tactical Asset Allocation på Söderberg & Partners.

Man tror också på att Stockholmsbörsen har mer att ge, till följd av en god vinsttillväxt, en attraktiv värdering och att Sverige är en räntekänslig ekonomi. Söderberg & Partners räknar med att styrräntorna sänks i vår. Därmed kvarhålls övervikten mot nordiska aktier.

När det kommer till den globala aktieportföljen väljer man att öka exponeringen mot tillväxtaktier ytterligare, enligt Tengvall.

Söderberg & Partners gör också ett antal viktändringar kring sektorer. Man höjer Kommunikationstjänster och Kraftförsörjning till övervikt (neutral) respektive neutral (undervikt), samtidigt som Bank & Finans och Dagligvaror båda sänks till undervikt från tidigare neutral.

Läs mer:

Senaste köpråden för svenska aktier

Storbankerna gillar svenska aktier: ”Inflationsspöket är bakom oss”

Förvaltare spår ”vinstvarningsbingo” från Hexatronic

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets