Floppen som blev hetaste second hand-flygplanet

Nio år efter att tillverkningen av Boeing 717 lades ned är den förra försäljningsfloppen ett av världens mest eftertraktade flygplan. Det skriver Bloomberg.

Boeing byggde bara 155 exemplar av 717-modellen och de flesta är så pass gamla att de normalt skulle bytas ut. Men värdet fortsätter öka tack vare billigt bränsle, Boeings underhåll och Delta Airs beslut att ersätta andra plan med just Boeing 717.

Flera flygbolag är beredda att slå till om en 717:a skulle komma ut på marknaden. Just nu är enda möjligheten ett plan som står parkerat i Turkmenistan, skriver Bloomberg som refererar till databasen Ascend.

Värdet på en Boeing 717 har ökat 17 procent i år till 10,5 miljoner dollar, detta efter att SAS bjudit ut nio plan på marknaden. Av dessa hamnade fyra hos spanska Volotea, tre hos amerikanska Delta och två hos Quantas i Australien.

– Alla vill ha dem för en lång tid. De ser helt nya ut. De är utmärkta, säger en Deltachef till Bloomberg.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.