Flygbolag hade räknat med ökat affärsresande – men företag håller anställda hemma

Flygbolagen i USA hade räknat med ett ökat affärsresande till hösten, men samtidigt håller företag sina anställda hemma. Det skriver Wall Street Journal.
American Airlines
Foto: AP Photo/J. David Ake/TT
Flygbolag och hotell hade hoppats att affärsresor, en av de mest lukrativa pelarna i deras verksamhet, skulle börja studsa tillbaka under de kommande månaderna. Dessa förhoppningar försvinner med anledning av bland annat Delta-varianten.

”Jag skulle säga att det är en paus, jämfört med fortsatt tillväxt. Som sagt, vi förstår varför det är pausat”, kommenterar Delta Air Lines VD Ed Bastian.

Delta sa att amerikanska företagsresor återvände till cirka 40% av nivåerna före pandemin i sommar, och flygbolaget förutspådde att det skulle stiga till 60% i september. ”Vi kommer inte att ligga på 60%”, sa Bastian.

EU införde ytterligare ett lager av komplexitet förra veckan när man rekommenderade att begränsa icke-väsentliga resor från USA.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.