Fondförvaltare köper i investmentbolagens SPAC:ar

Kavaljer Investmentbolagsfond har köpt aktier i ACQ Bure och Creaspac, enligt en månadsrapport.
Fondförvaltaren Peter Lindvall ser inget köpläge i Storskogen.
Fondförvaltaren Peter Lindvall ser inget köpläge i Storskogen.

Investor, Ratos och Alphabet är de tre största innehaven i Kavaljer Investmentbolagsfond. Det framgår av månadsrapporten för augusti.

Där framgår det också att fondförvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander tagit in ett par nya innehav i fonden: ACQ Bure och Creaspac. Det är SPAC-bolag som getts ut av investmentbolagen Bure respektive Creades.

“Både Bure och Creades har varit mycket framgångsrika och handlas till premier. Det ger förutsättningar för en god utveckling för ACQ Bure och Creaspac”, skriver förvaltarduon.

ACQ Bure väger 0,9% i Kavaljer Investmentbolagsfond medan Creaspac-innehavet väger 0,7% i portföljen.

Affärsvärlden intervjuade nyligen Peter Lindvall om hans fond Kavaljer Quality Focus. Då lyfte han fram Ratos har en “väldigt stark balansräkning som bäddar för nya förvärv”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.