Fondjätte tar upp kampen mot robotrådgivarna

Världens största fondbolag Vanguard har nu officiellt lanserat Personal Advisor Services, en tjänst som ska ta upp kampen med nya aktörer inom så kallad robotrådgivning.

Det handlar om en plattform som hjälper till att automatisera investeringar för spararna men erbjuder även personlig rådgivning, skriver Investment News.

Robotrådgivningstjänsten har testats under två års tid och lanseras nu för alla bolagets kunder. Vanguard sänker samtidigt gränsen för lägsta investeringsbelopp till 50.000 dollar, från tidigare det dubbla. Avgiften kommer ligga på 0,3 procent per år plus förvaltningsavgifter i fonderna som ingår i utbudet vilka i snitt ligger på runt 0,2 procent.

Bland övriga aktörer inom robotrådgivning finns bland annat Wealthfront och Betterment.

Vanguard är störst i världen inom vanliga fonder och näst störst inom ETF:er, börshandlade fonder.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.