Förlust för SSM

Bostadsutvecklaren SSM redovisar ett rörelseresultat på -12,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (34,7).

Nettoomsättningen i egen regi uppgick till 15,4 miljoner kronor i kvartalet (225,5).

Siffrorna ska ses i ljuset att bolaget från och med det fjärde kvartalet 2018 retroaktivt tillämpar färdigställandemetoden för redovisning av bostadsrättsprojekt, på önskemål från Stockholmsbörsen. Intäkt och resultat för att upplåta och överlåta en bostadsrätt redovisas därför nu först när en bostadsköpare tillträder en bostad.

“Under kvartalet resultatavräknades en (94) bostadsrätt och omsättningen bestod av hyresintäkter från projektfastigheter samt fakturering av tid och kostnader till våra JV-bolag (samriskbolag reds anm)”, skriver Mattias Roos i vd-ordet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här