Fortsatt fall på USA-börserna

Börserna i New York inledde nedåt och fortsatte att falla på tisdagen.
Fortsatt fall på USA-börserna - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Detta efter att den amerikanske presidentens toppförhandlare Robert Lighthizer bekräftat att USA avser att höja tullarna på kinesiska varor på fredag.

”Vi kände att vi var på rätt spår för något. Under loppet av förra veckan såg vi att Kina backade från åtaganden. Enligt vår syn är det oacceptabelt”, sade han till reportrar.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 1,8 procent till 25.965. Det bredare S&P 500 hade sjunkit 1,7 procent till 2.884 medan tekniktunga Nasdaq Composite hade backat 2,0 procent till 7.964.

Samtliga sektorer blinkade rött då kraftbolag klarade sig bäst med en nedgång på 0,3 procent, medan teknik föll 2,1 procent.

Exporttunga Boeing och Caterpillar drogs ned av den ökade risken för handelskrig mellan USA och Kina. Boeing har dessutom sänkts till jämvikt av Barclays, från tidigare övervikt. Flygplanstillverkaren var ned 3,9 procent medan Caterpillar backade 2,3 procent.

Även tekniksektorn trycktes ned för andra dagen i rad i den allmänna handelsoron. Apple sjönk 2,7 procent medan halvledarbolagen Nvidia och Texas Instruments var ned 3,8 respektive 1,7 procent.

AIG var däremot upp 6,8 procent, sedan försäkringsbolaget slagit resultatförväntningarna i första kvartalet med cirka 50 procent.

Ferraris justerade rörelseresultat för det första kvartalet kom in klart högre än analytikernas snittestimat. I New York var Ferraris aktie upp 4,1 procent.

Generikaproducenten Mylan rasade nästan 24 procent, trots en vinst per aktie för det första kvartalet som var bättre än analytikernas förväntningar. Intäkterna var dock betydligt sämre än väntat.

Efter stängning väntades nättaxitjänsten Lyfts första rapport som noterat bolag. Aktien sjönk 3,3 procent på tisdagen och har fallit drygt 30 procent sedan börsintroducerades den 29 mars. På fredag kommer bolagets större rival Uber att noteras.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 2 punkter till 2,45 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets