Fortsatt mörkt för modehandeln

Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 11,0% i september jämfört med samma månad förra året. Skoförsäljningen minskade med 22,6% under månaden.
Fortsatt mörkt för modehandeln - next-mode-700-170104_binary_6816015.jpg
Det visar Stilindex från Svensk Handel Stil.

“För sjunde månaden i rad tvingas vi bevittna drastiska försäljningstapp i modehandeln. Hittills i år har klädhandeln tappat drygt 17% och skohandeln hela 31% av försäljningen. Många företag kämpar för att ta sig igenom en historiskt tuff period”, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

Hon fortsätter:

‘”Försäljningen via nätet väger upp för en del av försäljningsbortfallet, tittar vi enbart på de fysiska butikerna är tappen än mer omfattande. Nästan fyra av tio medarbetare inom kläd- och skohandeln har kortidspermitterats och det är många jobb, inte minst för landets ungdomar, som är hotade.”

Butiker och e-handel September 2020 Ackumulerat 2020
Kläder – 11,0 % – 17,1 %
Skor – 22,6 % – 31,0 %
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.