Fortsatt trend med att notera solitära fastighetsbolag

Den nya trenden att notera fastighetsbolag som äger en enda fastighet fortsätter. Nu finns det minst fyra sådana bolag vars aktier handlas på marknadsplatsen First North.

Torslanda Property börjar idag handlas på First North. Bolaget äger fastigheten Sörred 8:4 i Göteborg, vilket är Volvo Personvagnars Torslandaverken. Fastigheten är på 49.000 kvadratmeter och Volvo PV står för 97,5 procent av intäkterna. Det finns också 2.900 parkeringsplatser. Kontraktet löper till den 31 december 2024. Förvaltningen är utlagd på Wilfast Förvaltning.

Det har ännu inte skett några avslut i Torslanda Propertys aktie. Ett genomsnitt av köp- och säljkursen ger bolaget ett börsvärde på 235 miljoner kronor.

Bland övriga fastighetsbolag på First North som äger en enda fastighet finns:

* Delarka Holding – äger PostNords huvudkontor i Solna strax norr om Stockholm.

* Kallebäck Property – äger Saabs fastighet på 37.000 kvm i Kallebäck i Göteborg.

* Saltängen Property – äger fastigheten Saltängen 1 i Västerås som hyrs ut till ICA:s lager.

Aktierna har det gemensamt att det är dålig likviditet och få avslut, vilket tyder på att investerarna har ett lågt intresse för dessa solitära fastighetsbolag. Aktierna har dock haft en stabil utveckling med små kursrörelser sedan de började handlas.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här